ozu

Date

Title

Color

Current Month

July

23jul7:45 pm11:45 pmZomerschaak Oud Zuylen Utrecht

30jul7:45 pm11:45 pmZomerschaak Oud Zuylen Utrecht

August

06aug7:45 pm11:45 pmZomerschaak Oud Zuylen Utrecht

13aug7:45 pm11:45 pmZomerschaak Oud Zuylen Utrecht

20aug7:45 pm11:45 pmZomerschaak Oud Zuylen Utrecht

September

No Events

October

No Events

November

No Events

December

No Events

Schaakclub Oud Zuylen Utrecht is een schaakvereniging die in de loop der tijden met vele clubs is samengegaan. In 2016 fuseerde Oud Zuylen met Schaakclub Utrecht.

Schaakclub Utrecht dateert al van 5 oktober 1886 en heeft vele legendarische schakers in zijn gelederen gehad, zoals Jonkheer van Foreest, Eduard Spanjaard, Hans Bouwmeester en Bert Kieboom. Op deze site is de historie van deze legendarische club uitvoerig te raadplegen.

De jongste van de twee, schaakclub Oud Zuylen, is op 11 november 1936 opgericht in Utrecht, in de hausse van nieuwe schaakclubs ten gevolge van de zege van Euwe op Aljechin. De club heeft bekende spelers voortgebracht als Bruno Carlier en Erik Knoppert. Anno 2016 heeft de club ongeveer negentig leden, met schakers als schrijver Ed van Eeden en nationaal meester Jaap van der Tuuk.

Elke dinsdagavond is er een clubavond, in het theater Huis aan de Werf in de Boorstraat, waarop een interne competitie wordt gespeeld volgens het keizersysteem. Daarin is een bekercompetitie geïntegreerd. Verder wordt een rapidcompetitie gespeeld en een snelschaakkampioenschap, alsmede een rapidtoernooi dat ook voor niet-leden toegankelijk is. In de zomer wordt traditioneel gezomerschaakt. Een belangrijk aspect op de clubavond is naast het schaken de gezelligheid.

Oud Zuylen Utrecht doet mee aan vrijwel alle KNSB- en de SGS-competities, van 1e klasse tot aan de laagste klasse in de regionale bond. Het eerste team van SCU komt uit in de eerste klasse KNSB, het tweede komt uit in de 3e klasse KNSB. De overige teams spelen bondswedstrijden in  alle klassen van de SGS).

Beide bonden kennen een bekercompetitie, terwijl bovendien altijd wordt deelgenomen aan het SGS-snelschaakkampioenschap voor clubteams.

Kom gerust eens vrijblijvend kijken op een clubavond! Een partijtje schaken kan altijd, en dan kunt u de unieke sfeer eens proeven.

 

Kilk hier voor meer informatie...